11 March 2009

Irland...og de fandens heste :-)

Som I nok kan huske, prøvede jeg og min daværende kæreste at komme til Irland sidste år. Dengang blev vi stoppe fordi Rkia skulle have et visum som ville tage 2 mdr at få.

Iår blev jeg inviteret af mine venner til Rugby 6. nation, og især til kampen mellem England og Irland i Dublin. Turen gik helt fantastisk, nok fordi det er første gang jeg var i Irland. Rugby kampen var en oplevelse for sig, at sidde på et Irsk stadium med 82000 tilskurer og se Irland slå England i en kamp er specielt.

Fredag aften gik vi alle (alle mine venner) ud og spise. Vi var 14 ialt, og havde en kanon aften, som selvfølgelig blev skyllet ned med Guinnes øl.

Søndag havde Bedina (en god veninde) arrangeret at vi skulle ud og ride. Som hun sage i spøg "...jeg har fundet den største og umuligste hest til dig" ha ha, hvor lidt vi vidste hvor ret hun havde. Det viste sig at være et umedgørelig bæst af en ung hingst. Vi havde valgt a tage en "cross-country" tur, så jeg sadlede ham op, for at tage en lille runde med ham, for ligesom at lære ham at kende.....og der var ingen problemer. Bedina sadlede hendes hest op, og kom hen til hvor jeg var med "bæstet". Da han så den anden hest, gik han amok, og så gik det ellers over stok og sten i gallop. Jeg prøvede så godt jeg kunne at bremse ham; intet resultat han fortsatte bare. Talte til ham; intet resultat. Sporede ham; intet resultat.....til sidst var jeg bare løbet tør for gode ideer, og da han samtidig fortsatte (i galop) mod stranden, hvor der var en ret stejl skrænt, mente jeg at nu var tiden inde til at komme af ham. Fik sat ham i et stejlt drej til højre, og gled af til venstre....desværre havde jeg ikke fået min fod 100% ud af stigbøjlen, så da jeg gled af, vred jeg mit knæ. Gjorde rimeligt avs, men kom da på benene igen. Bedina kom hen til os, og spurgte om alt var OK. Vi aftalte at hun skulle tage ham 5 min, for ligesom at få ham ned på jorden igen. Bedina er ret lille, så jeg måtte give hende en hestesko for at komme op på hesten. I det sekund at hun fik plantet sig i sadlen, gik han amok igen....og afsted gik det. Da han tog afsted nåede han lige at stemple mig over den ene fod....så var dagen reddet.
Bedina prøvede også at kontrollerer ham, men måtte opgive, og efter 5 min måtte hun også "glide" af.
Om aftenen voksede mit knæ til 3 gange normalt størrelse, men jeg valgte at vente med hospital til jeg kom tilbage til Tenerife (dagen efter).
Dagen efter kom lægens dom (bedre end forventet): løs knæskal og muskelskader = ca. 1½ mdr med knæet i stativ og genoptræning.


Aftentur med Shane (ven) og Yoggi (hund)


Vilde sæler i havnen i Howth


Brendan og Shane "tanker" op før kampen


Kampen er færdig: Ireland 14, England 13


Shane og mig på pub-crawl i Dublin

No comments: