04 June 2008

Lava grotter og influenza

Vi havde Daniel denne wee-end. Betydende at Rkia var med børnene lørdag, da vi i Spring hotels havde vores første golf tunering, så jeg var hele dagen på golfbanen og om aftenen var der gala middag i vores Arona Gran Hotel.

For at få så meget ud af vores (Daniel og min) tid sammen, tog vi alle op i bjergene om søndagen. Her er der et område med lava floder og grotter. Disse floder og grotter er tusinde af år gamle, og bliver produceret når en vulkan udspyder lava, som løber ned af bjergsiden. Skorpen afkøles og bliver hård, mens lavaen stadig flyder indeni. Når en vulkan udspyder lava, er der stor forskel på magmaen; en del er utrolig jernholdig mens en del er meget porøs og nærmest smuldre væk meget hurtigt (læs: mellem 50.000-100.000 år)
Herved skabes disse grotter og floder, som vi ofte besøger for at udforske og finde nye.

De fleste af floderne (tunnel) er så små at kun Jazmin og Daniel kan komme igennem dem, så derfor er der købt hjælme og lygter til de små.


Daniel og Jazmin står i en "bombe". En bombe er et krater hvor en flod af forskellige grunde (kulde eller meget jernholdigt magma) pludselig er blevet blokeret. Her skabes en nærmest en prop, eller retter sagt et æg. Proppen har form som et æg, og kan blive op til 2 meter stor. Når trykket bliver for stort, "skydes" proppen ud af "floden". Her er de begge ved at kravle ind i floden, som er ca. 10 meter lang.


Og her kommer de ud.

Vi fortsatte længere op mod Teide, og lige nu blomstre den uofficielle nationalblomst (Teide bugloss) med sin meget karakteristiske røde farve.


Herefter mod nordsiden af øen havor vi spiste frokost, og herefer kørte vi Daniel hjem til sin mor. Desværre havde Daniel influenza, betydende at jeg var hjemme mandag og tirsdag med influenza.......så kom ikke her og sig at Daniel aldrig giver sin far noget.

No comments: