16 June 2008

Toiletbesøg på fly skal koste penge

Hvad der gemmer sig under overskriften kan læses under denne artikel, men i bund og grund er det en artikel om at der verserer rygter i flybranchen om at de vil begynde at at opkræve et gebyr for folk for at benytte toiletterne på flyene.

Så er vi europæer da for første gang foran de skører amerikaner. De var først med open-skies og lavpris selskaber og med at fjerne maden fra flyene osv. sov.
At begynde med at opkræve gebyr for toiletbesøg (et forslag på ca. 14 dkr. ligger på bordet) må da være et udslag for ekstrem pricing.

Via mit arbejde (og da jeg bor på en ø) rejser jeg meget med fly. Som selvstændig kigger jeg naturligvis meget på priserne, og bruger da gerne lav pris selskaberne. Dog er jeg langsomt ved at vende tilbage til de traditionelle statslige selskaber: eksempel: 3-4 gange om året skal jeg til England. Jeg betaler ca. 250,00 euro for en lavprisbillet, hertil kommer 15 euro for bagage, 10-15 euro for mad, 40 euro for ekstra benplads. Køber jeg en billet med British Airways betaler jeg ca. 300,00-320,00 og inkluderet er mad, drikkevare, aviser, benplads og et personale der har tid til at smile til mig. Disse ting er vigtige for en tur på ca. 5 timer, jeg må dog indrømme at når det drejer sig om en tur til Madrid (2 1/2 time) vælger jeg normalt et lavprisselskab........på disse små ture kan jeg jo også holde mig til lufthavnen hvor jeg kan benytte lufthavnenes toilet gratis.

No comments: